Održana Sophos/Lynx prezentacija

InfoExpert d.o.o Banja Luka je 12. aprila 2016. godine organizovao besplatan informativni seminar s ciljem prezentacije načina nadogradnje Cyberoam appliance-a na novi Sophos XG Firewall softver i korišćenja Wheelsystems Lynx rješenja u integrisanom okruženju.

Kompanija Sophos, jedan od globalnih lidera u segmentu sigurnosnih rješenja, 2014. godine preuzela je vizionarsku kompaniju Cyberoam. Kao rezultat integracije nastalo je Sophos XG Firewall softversko rješenje za Unified Threat Management (UTM), koje je podržano i na Sophos i Cyberoam uređajima.

Wheelsystems, takođe partner naše kompanije, prošle godine predstavio je appliance za transparentnu SSL dekripciju pod nazivom Lynx. Prednosti Wheelsystems Lynx SSL dekriptor rješenja su u transparentnoj i bržoj dekripciji mrežnog saobraćaja u odnosu na konkurenciju radi analize primjenom DLP/IPS/IDS appliance-a. Primjenom Lynx rješenja mrežni saobraćaj se dekriptuje samo jednom za potrebe analize na više uređaja, čime se značajno smanjuje overhead.